Projekat Izađi na berzu - Partneri na projektu

Projekat finansira Specijalni akcionarski fond Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).
Beogradska berza je nosilac ovog projekta. Sprovodi ga renomirana svetska revizorsko-konsultantska kompanija PwC.
Na projektu su angažovani stručnjaci iz PwC iz Poljske i Srbije koji imaju veliko iskustvo u pripremi kompanija za izlazak na berzu.

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je međunarodna finansijka institucija osnovana 1991. godine. Kao multilateralna razvojna investiciona banka EBRD svoje investicije koristi kao alat za razvoj tržišnih ekonomija. Iako je u početku bio fokusiran na zemlje tzv. Istočnog bloka, banka je proširila svoje delovanje na više od 30 zemalja na prostoru od istočne Evrope do centralne Azije.


Više o EBRD

Beogradska berza je prvobitno osnovana 1894. godine, a reosnovana 1989. godine, nakon skoro 50 godina. Danas je poslovanje Beogradske berze usklađeno sa evropskim standardima i praksom.
Beogradske berza je organizator tržišta kapitala u Srbiji, akcionarsko društvo sa pravima, obavezama i odgovornostima utvrđenim Zakonom o tržištu kapitala. Pored organizovanja trgovanja Beogradska berza bavi se i poslovima promocije i razvoja tržišta kapitala, prodaje i licenciranja tržišnih podataka, kao i edukacije svih učesnika na tržištu.


Više o Beogradskoj berzi

PwC je mreža firmi za pružanje profesionalnih usluga. Zapošljava 236,235 ljudi u svojim kancelarijama koje se nalaze u 158 zemalja širom sveta. PwC pruža usluge u različitim domenima poslovanja, i to: usluge revizije, poreske usluge, usluge iz domena ljudskih resursa, poslovnih transakcija, poboljšanja poslovanja preduzeća i upravljanja rizicima u poslovanju. Mi pomažemo našim klijentima da reše složene poslovne probleme i merljivo razviju svoju sposobnost da povećaju vrednost preduzeća.


Više o PwC